“Neskončno sem vesela, da je v trenutku, ko sem bila najbolj na tleh, spletni brskalnik prikazal tebe kot terapevtko za področje tesnobe in paničnih napadov. Ko sem že mislila, da je z brezskrbnim življenjem konec in ne bom več mogla uživati v kvalitetnem času s svojo družino, si mi ti življenje vrnila. In ne samo to. Življenje si mi celo izboljšala, saj zdaj mnogo bolje poznam sebe in znam predvideti reakcije svojega telesa na vsakodnevne stresne dogodke, Ker sem človek, ki mu veliko pomeni tudi pomoč drugim, lahko z naučenimi pristopi pomagam tudi bližnjim pri premagovanju težav. Res ena velika hvala. Si pravi mali čudež, ki se je na moji poti pojavil takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Neskončno sem ti hvaležna.” (Klientka H.)

Po zelo turbolentem in napornem obdobju sem se znašla v izgorelosti, ki se mi je kazala kot derealizacija s tesnobo in paničnimi napadi. To je bilo do sedaj najtežje obdobje v mojem življenj. Nisem več zmogla skrbeti zase in za otroka. Cel dan sem čutila tesnobo in imela panični napad za paničnim napadom. Pristala sem na dolgotrajni bolniški. Pričela sem se bati vseh krajev in situacij v katerih sem že doživela panični napad zato sem bila povečini doma kjer sem se držala dnevne rutine. Psihiatrinja mi je priporočila kognitivno vedenjsko terapijo, da si čimprej opomorem. Preko spleta sem našla Janjo in že na prvem srečanju sem začutila, da je ona tista, ki mi lahko pomaga splezati iz začaranega kroga paničnih napadov. Njena predstavitev dela je bila zelo strukturirana in to mi je vlilo zaupanje in prineslo pomiritev.  Ker sem imela tudi težave z vožnjo z avtom, mi je vse skupaj olajšala z online terapijami. V zelo kratkem času sem pridobila nazaj samozavest, za kar sem Janji neizmerno hvaležna. Če bi ponovno izbirala bi definitivno ponovno izbrana njo. (Klientka I.)


“Vsakdo se kdaj pa kdaj ujame v nek začaran krog, ki ga ne zna in ne zmore prekiniti. Jaz sem po več stresnih dogodkih prišla do točke, ko preprosto nisem več videla rešitve za svoje težave, ki so se kar kopičile. Pestilo me je marsikaj, od oslabljenega zdravstenega stanja do občutka nemoči, depresije in pojava anksioznih motenj. Negativne misli in strahovi so me čedalje bolj obvladovali, in čeprav sem se zavedala, da niso realni, sem jim verjela in prepuščala, da mi usmerjajo korake. Z vsako predajo pa sem strahove le še ojačala in postala sem ujetnica same sebe. Ker se je stanje samo še slabšalo in tudi s pomočjo najbližjih nisem uspela premagati težav, sem se odločila poiskati strokovno pomoč. Vesela sem, da sem se odločila za Janjo. Njen pristop mi je (bil) zelo všeč. Med pogovori sem se počutila sprejeto, Janja je srčna oseba, ki pa ohranja profesionalen odnos in od klienta zahteva dejavnost, ga ne ujčka. Pomagala mi je, da sem začela prevzemati nadzor nad svojim življenjem, da se ne prepuščam več negativnim mislim. Izboljšanje se je pokazalo na več ravneh in počasi, postopoma se mi vrača volja.

Hvala, Janja, za potrpljenje in vztrajanje ter za to, da vem, da se lahko v težkih trenutkih vedno obrnem nate, če sama ne bom kos situaciji. Veliko uspehov še naprej!” (klientka J.)“V življenju sem prišla do točke, ko nisem bila več prava jaz. Imela sem občutek, da sem izgubila rdečo nit, kot da moja pot ni bila več jasna. Hvaležna sem, da sem našla Janjo. Dala mi je občutek sprejetosti in zaupanja. Pomagala mi je spet najti sebe in priti na pot, ki se mi zdi, da je moja. Zaradi tehnik, ki sem jih spoznala, lažje grem čez vsakdan in na stvari gledam iz druge perspektive. Osebnostno sem močnejša in verjamem vase.” (Klientka G, 29 let)


“Že dolgo let sem se spopadala z nespečnostjo in anksioznostjo. V najhujših trenutkih sem se odločila poiskati pomoč. Po priporočilih prijateljice sem kontaktirala Janjo, ki me je prijazno sprejela. Že ob prvem srečanju sem začutila, da bom z njeno pomočjo lahko prišla do nekakšne preobrazbe, ki mi bo pomagala zaživeti kvalitetnejše življenje. V nekaj mesecih sva dosegli prav to – s pomočjo tehnik, ki sem se jih naučila na terapiji, sem spoznala, kako se soočiti s svojimi občutki, čustvi, mislimi. Še danes pogosto uporabljam nekatere od teh pristopov, še posebej, kadar se ponovno pojavijo neprijetna občutja. Zdaj bolje razumem te vidike sebe in imam večji občutek nadzora nad lastnim delovanjem. Ta osebnostna rast je bila mnogokrat naporna, a je bila v primerjavi s prejšnjimi težavami neprimerljivo lažja. Poleg naučenih tehnik mi je pomagal tudi pogovor z Janjo. Na terapijah sem se lahko odprla, tudi jokala, brez občutka, da me kdo obsoja. Za to izkušnjo sem zelo hvaležna.” (Klientka F, 25 let)


Leta ponavljanja istega miselnega vzorca, neprespanih noči, občutka manjvrednosti in težav s sprejemanjem življenjskih odločitev so me privedla do točke, kjer sem se počutila nemočno in izgubljeno. Strah in anksioznost sta me paralizirala v osebnem, partnerskem in poslovnem življenju. Z željo po spremembi sem našla Janjo. Pogovori z njo so bili kot svež veter, kateri razpiha stare miselne vzorce in naredi prostor za nove. Naučila me je tehnik s katerimi lažje obvladam stresne situacije in sprejemam odločitve. Sedaj znam prisluhniti sama sebi, si zaupati in nasploh si bolj upam izražati svoje mnenje. Vsak dan prinese nove izzive, vendar sedaj vem, da sem jim kos! Hvaležna sem za vse najine pogovore. (Klientka E, 31 let)


“Celo življenje se borim z nizko samozavestjo in z občutki manjvrednosti. Posledično sem vedno imel probleme s strahom zavrnitve. Ta strah me je na skoraj vsakem koraku paraliziral. Višek teh težav se je pojavil, ko se mi je zgodila največja zavrnitev – razhod s svojo dolgoletno partnerko. V tistih trenutkih sem imel občutek, da padam v brezno brez dna. Takrat sem se odločil kontaktirati Janjo. Že ob prvi uri sem vedel, da sem v varnem okolju. Takoj sem dobil občutek, da se ji lahko odprem, čeprav sem s tem vedno imel težave. Skozi tedne terapije sem postopoma prišel do realizacije, da so vse te stvari, ki jih doživljam čisto človeške in da z mano ni nič narobe. Z njeno pomočjo sem se tudi naučil sprejemati svoje strahove in se z njimi soočati. Še vedno so del mene ampak jim več ne dovolim kontrolo nad svojimi dejanji. Janja mi je odprla oči – nisem padal v brezno, ampak sem se samo spotaknil.” (Klient D, 27 let)


“Bil je lep poletni večer. Sedim na balkonu in uživam ob razgledu na peščeno plažo. Ponosna nase, da mi je uspel prvi polet z letalom in razmišljam, koliko sveta bi še rada videla. Kar naenkrat začutim, da mi je srce podivjalo, čutim, da se moje telo trese. Postanem omotična, skozi glavo mi šiba misel, da umiram, hočem pobegniti. A ne pobegniti iz sobe, temveč pobegniti iz svojega telesa. Doživela sem panični napad. Moje misli so podivjale in preostanek dopusta se je spremenil v nočno moro, pa ne tisto, ki jo doživiš skozi odprte oči. Po vrnitvi v domače okolje je prišel še drugi, tretji, četrti,… Bilo jih je že toliko, da sem nehala šteti. Potem je prišla tesnoba. Prišla je za kratek čas, pa odšla. Prišla je za daljše obdobje in spet odšla. Postala sem jezna, zmedena, prestrašena in žalostna. Nisem razumela zakaj in nisem več vedela kako naprej. Vrtela sem se v začaranem krogu, s svojo jezo hranila tesnobo, sebe pa spravljala v obup. Moje misli so bile negativne, nerealne, moj spanec je postajal vse krajši. Bila sem utrujena. Utrujena od življenja. Potem sem srečala Janjo. Z vsakim pogovorom sem se počutila boljše. Seveda so bila nihanja, ampak tudi slabi dnevi niso bili več tako slabi kot poprej. Vedno znova me je postavila na realna tla. Razložila mi je, kaj se z mano dogaja in kako naj se s tem soočim. Bila je svetla točka v mojem najhujšem obdobju življenja. Brez Janje in najinih terapij sem prepričana, da bi pristala na zdravljenju z antidepresivi. Za to ji bom hvaležna za vse življenje.” (Klientka Č, stara 23 let)


“Ko skoraj vsaka misel v dnevu spodbudi strah, anksioznost, je Janja tista, ki te nauči sprejemati oziroma pogledati na situacijo kot zgodbo. Spuščanje negativnih misli, iskanje negujočega dela sebe, sočutja do sebe, ozaveščanje slabih, nerealnih miselnih vzorcev, skupno iskanje racionalnih rešitev, kaj v nekem trenutku koristi … Vse to in še mnogo več je tisto, kar Janja pri delu s klientom zelo uspešno usklajuje oziroma ga k temu usmerja. Terapija temelji na zaupnem in prijateljskem odnosu, zato so stiske pred samo uro terapije ničelne. Dobra organiziranost in pripravljenost dogovora o časovnem terminu izvajanja terapije.” (Klientka C, 29 let)


“Nekega dne me je obiskal črni kuža, ki je bil večji kot jaz. V vsakem mnenju je vedno prevladal on in mene ves čas poniževal, podcenjeval in mi ves čas vsiljeval negativne misli. Temu velikemu črnemu kužku je bilo ime depresija. Vsako noč sem težko zaspal in ko sem se zbudil, sem si želel, da se ne bi nikoli več. Bil sem jezen na ves svet in ves čas so mi v glavi krožile negativne misli. Problem se je začel stopnjevati po razpadu moje zveze s partnerko in počutil sem se ves čas krivega za razpad zveze. Ko pa sem nekega dneva videl objavo, ko je svojo izkušnjo z depresijo doživela ena punca, sem ugotovil, da imam enake probleme tudi jaz. Zato sem se odločil, da si poiščem pomoč, da bi odpravil to težavo. Že po prvi uri terapije so se moje misli začele spreminjati in po končanih nekaj urnih terapijah me ta črni kuža ni zapustil, vendar sem jaz zrastel tako visoko, kakor je visok kuža in sedaj ga lahko peljem na sprehod. S terapijami nisem odstranil negativne misli, vendar sem se naučil, kako se odzvati ob njihovem prihodu. Sedaj ne morem verjeti, kakšen način razmišljanja sem imel in kako je lahko to negativno vplivalo name, preden sem vstopil v stik s svojo terapevtko.“ (Klient B, 21 let)


“Ko sem se znašla v težavah, ki jih nisem znala več rešiti sama, sem se odločila za strokovno pomoč in čisto po naključju na internetu izbrala Janjo. Z njeno pomočjo sem začela uspešno reševati svoje težave in zvišala kakovost svojega življenja. Najpomembnejše pa je to, da k njej nisem nikoli prihajala z občutkom, da grem na terapijo, ampak na prijateljski klepet. Janja je res super in če se bom še kdaj znašla v takšnem položaju, bom definitivno spet izbrala njo.” (Klientka A, 32 let)