nisem samo mama pomlad 2023

OD OBREMENJENE IN SAMOKRITIČNE MAME, KI ŽIVI SAMO ZA DRUŽINO, DO IZPOPOLNJENE ŽENSKE, KI ŽIVI SVOJE POSLANSTVO TUDI ONKRAJ MATERINSTVA!

Vpis v program NISEM SAMO MAMA! se kmalu odpira.

Program je namenjen mamicam, ki ugotavljate, da ob prihodu otrok ne morete več zadovoljivo uresničevati sebe in svojega poslanstva.

Fokus programa je na vzpostavljanju ZDRAVEGA ODNOSA DO SEBE, zato da se ne zapletate v neskončne občutke krivde, ker si poleg materinstva želite NEKAJ VEČ ZASE ter kljub neprijetnim mislim in čustvom začnete uresničevati svoje osebne cilje.

 

Se ti dogaja, da odkar imaš družino, sploh ne najdeš več časa zase?

Občutek slabe vesti namesto tebe kreira tvoj tedenski urnik?

Se soočaš s konstantnim premlevanjem in pretiranim analiziranjem preteklih ali bodočih dogodkov?

Te pesti pretirana skrb za otroke?

Si precej samokritična in bi do sebe rada razvila bolj ljubeč odnos?

Si v konstantni borbi s strahovi, tesnobo, krivdo in imaš občutek, da se le-ta nikoli ne konča?

Si se morda ob družinskem življenju izgubila in bi rada znova ozavestila ter začela uresničevati SVOJE želje in cilje?

Če se najdeš v zgornjih zapisih, je to znak, da si na pravem mestu! 🙂

Ob prijavi boš prejela e-sporočilo. V kolikor ga ne prejmeš, preveri, če se morda skriva v Vsiljeni pošti

Materinstvo je kar zahtevna naloga in kot druge mamice sem se tudi sama pogosto  srečevala s preobremenjenostjo, pretiranim skrbenjem, strahom, potrtostjo, depresijo, tesnobo. Želela sem si nekako pomagati,  pa nisem vedela kako in če je to sploh mogoče. Zato sem se odločila, da vsaj poskusim. Program NISEM SAMo MAMA pri Janji  Javoršek me je pritegnil in sem poskusila. To je bilo točno to, kar sem potrebovala! Konkretne usmeritve, kaj lahko naredim, da se neprijetna čustva zmanjšajo.  Naučila sem se, katera pot je prava, da spet začutim več notranjega miru in trdnosti v sebi. Super je tudi to, da si lahko kadar koli kasneje še pogledaš posnetke in delaš vaje,  če ti med programom mogoče kaj ne uspe. Nobenih pritiskov, le podpora in spodbuda. Veliko podpore dobiš tudi od skupine. Pri osebni rasti zelo pomaga spoznanje, da nisi sama v svojih občutkih, ampak se podobno kot ti s stisko srečujejo tudi druge mamice. Med nami se je povezal zaupen krog,  ki ostaja  tudi po končanem programu. Priporočam vsem mamicam! (Mamica 1)

 

Za program NISEM SAMO MAMA sem se odločila, ker sem imela težave s pretiranim premlevanjem in včasih tudi katastrofiziranjem. V preteklosti sem imela tudi izkušno blažje poporodne depresije in izgorelosti. Želela sem si izboljšati kvaliteto svojega življenja in prekiniti nekatere slabe vzorce, ki sem jih prinesla iz primarne družine. S pomočjo programa sem veliko stvari ozavestila, večkrat mi uspe svoje misli obvladati in moje življenje je bolj mirno. Jaz upravljam z življenjem in ne življenje z mano 🙂 Vesela sem, ker bom tudi mojim trem otrokom lahko pomagala s pridobljenim znanjem in jim dala kakšen uporaben nasvet v času, ko se bodo soočali z izzivi. Delo na sebi je proces, ki bo trajal do konca življenja in s pridobljenim znanjem imam v roki orodja, ki mi bodo pomagala. Toplo priporočam Janjin program! (Mamica 2)

 

“V življenju sem prišla do točke, ko nisem bila več prava jaz. Imela sem občutek, da sem izgubila rdečo nit, kot da moja pot ni bila več jasna. Hvaležna sem, da sem našla Janjo. Dala mi je občutek sprejetosti in zaupanja. Pomagala mi je spet najti sebe in priti na pot, ki se mi zdi, da je moja. Zaradi tehnik, ki sem jih spoznala, lažje grem čez vsakdan in na stvari gledam iz druge perspektive. Osebnostno sem močnejša in verjamem vase.” (Klientka G, 29 let)

“Že dolgo let sem se spopadala z nespečnostjo in anksioznostjo. V najhujših trenutkih sem se odločila poiskati pomoč. Po priporočilih prijateljice sem kontaktirala Janjo, ki me je prijazno sprejela. Že ob prvem srečanju sem začutila, da bom z njeno pomočjo lahko prišla do nekakšne preobrazbe, ki mi bo pomagala zaživeti kvalitetnejše življenje. V nekaj mesecih sva dosegli prav to – s pomočjo tehnik, ki sem se jih naučila na terapiji, sem spoznala, kako se soočiti s svojimi občutki, čustvi, mislimi. Še danes pogosto uporabljam nekatere od teh pristopov, še posebej, kadar se ponovno pojavijo neprijetna občutja. Zdaj bolje razumem te vidike sebe in imam večji občutek nadzora nad lastnim delovanjem. Ta osebnostna rast je bila mnogokrat naporna, a je bila v primerjavi s prejšnjimi težavami neprimerljivo lažja. Poleg naučenih tehnik mi je pomagal tudi pogovor z Janjo. Na terapijah sem se lahko odprla, tudi jokala, brez občutka, da me kdo obsoja. Za to izkušnjo sem zelo hvaležna.” (Klientka F, 25 let)

Leta ponavljanja istega miselnega vzorca, neprespanih noči, občutka manjvrednosti in težav s sprejemanjem življenjskih odločitev so me privedla do točke, kjer sem se počutila nemočno in izgubljeno. Strah in anksioznost sta me paralizirala v osebnem, partnerskem in poslovnem življenju. Z željo po spremembi sem našla Janjo. Pogovori z njo so bili kot svež veter, kateri razpiha stare miselne vzorce in naredi prostor za nove. Naučila me je tehnik s katerimi lažje obvladam stresne situacije in sprejemam odločitve. Sedaj znam prisluhniti sama sebi, si zaupati in nasploh si bolj upam izražati svoje mnenje. Vsak dan prinese nove izzive, vendar sedaj vem, da sem jim kos! Hvaležna sem za vse najine pogovore. (Klientka E, 31 let)

“Bil je lep poletni večer. Sedim na balkonu in uživam ob razgledu na peščeno plažo. Ponosna nase, da mi je uspel prvi polet z letalom in razmišljam, koliko sveta bi še rada videla. Kar naenkrat začutim, da mi je srce podivjalo, čutim, da se moje telo trese. Postanem omotična, skozi glavo mi šiba misel, da umiram, hočem pobegniti. A ne pobegniti iz sobe, temveč pobegniti iz svojega telesa. Doživela sem panični napad. Moje misli so podivjale in preostanek dopusta se je spremenil v nočno moro, pa ne tisto, ki jo doživiš skozi odprte oči. Po vrnitvi v domače okolje je prišel še drugi, tretji, četrti,… Bilo jih je že toliko, da sem nehala šteti. Potem je prišla tesnoba. Prišla je za kratek čas, pa odšla. Prišla je za daljše obdobje in spet odšla. Postala sem jezna, zmedena, prestrašena in žalostna. Nisem razumela zakaj in nisem več vedela kako naprej. Vrtela sem se v začaranem krogu, s svojo jezo hranila tesnobo, sebe pa spravljala v obup. Moje misli so bile negativne, nerealne, moj spanec je postajal vse krajši. Bila sem utrujena. Utrujena od življenja. Potem sem srečala Janjo. Z vsakim pogovorom sem se počutila boljše. Seveda so bila nihanja, ampak tudi slabi dnevi niso bili več tako slabi kot poprej. Vedno znova me je postavila na realna tla. Razložila mi je, kaj se z mano dogaja in kako naj se s tem soočim. Bila je svetla točka v mojem najhujšem obdobju življenja. Brez Janje in najinih terapij sem prepričana, da bi pristala na zdravljenju z antidepresivi. Za to ji bom hvaležna za vse življenje.” (Klientka Č, stara 23 let)

“Ko skoraj vsaka misel v dnevu spodbudi strah, anksioznost, je Janja tista, ki te nauči sprejemati oziroma pogledati na situacijo kot zgodbo. Spuščanje negativnih misli, iskanje negujočega dela sebe, sočutja do sebe, ozaveščanje slabih, nerealnih miselnih vzorcev, skupno iskanje racionalnih rešitev, kaj v nekem trenutku koristi … Vse to in še mnogo več je tisto, kar Janja pri delu s klientom zelo uspešno usklajuje oziroma ga k temu usmerja. Terapija temelji na zaupnem in prijateljskem odnosu, zato so stiske pred samo uro terapije ničelne. Dobra organiziranost in pripravljenost dogovora o časovnem terminu izvajanja terapije.” (Klientka C, 29 let)

“Ko sem se znašla v težavah, ki jih nisem znala več rešiti sama, sem se odločila za strokovno pomoč in čisto po naključju na internetu izbrala Janjo. Z njeno pomočjo sem začela uspešno reševati svoje težave in zvišala kakovost svojega življenja. Najpomembnejše pa je to, da k njej nisem nikoli prihajala z občutkom, da grem na terapijo, ampak na prijateljski klepet. Janja je res super in če se bom še kdaj znašla v takšnem položaju, bom definitivno spet izbrala njo.” (Klientka A, 32 let)

Vpis v program NISEM SAMO MAMA! se kmalu odpira.

Se vidimo na drugi strani!

Janja

cropped jakasuln 0478 2